Over Zoets

Taart & gebak. Het roept spontaan een nostalgisch gevoel op. Een verjaardag die uitgebreid gevierd wordt met allerlei lekkers en zoetigheden.

Of oma en opa die iedere zondag een taartje bij de bakker halen en de familie uitnodigen om het samen te delen.

Of een gigantisch grote taart voor een communie- of lentefeest.

Of de taart op Kerst en nieuw.

Image
Image

Taart wordt, sinds ik me kan herinneren, altijd al gelinkt aan gezellige en leuke momenten. En daar draait het voor mij nu nog steeds allemaal om. Ook bij Zoets.

Ik vind het een zalig idee dat mijn taartjes en gebak bijvoorbeeld een middag onder vrienden net dat tikkeltje gezelliger kunnen maken!

Op zoek naar een eigenheid

Mijn manier van bakken en koken heb ik deels zelf ontwikkeld en gevormd via mijn interesses (biologische producten, eerlijkheid naar de natuur en de mensen, zoveel mogelijk zelf kweken en groeien in de moestuin). Als klein meisje was ik nooit weg te slaan uit de tuin, en ik deed ook niets liever dan mee te helpen in de keuken (ik dacht dat ik hielp, maar eigenlijk maakte ik er gewoon één groot boeltje van).

Maar door op zoek te gaan naar inspiratie via verschillende websites, Instagram, Facebook & Pinterest, zag ik al vlug dat ik lang niet zo uniek was als ik dacht te zijn. Eventjes een domper...

Maar dat geeft niet; iedereen heeft zijn eigen focus en manier van werken, en dat maakt het ook zo leuk. Samen dingen delen via verschillende platformen, vind ik enorm verrijkend. En op die manier voel je opnieuw aan dat je op je eentje toch wel weer uniek bent; in net dàt werelddeel, met dié voorkeur voor gebakjes en net dié andere mindset dan die andere persoon.