Image

Over Zoets

Taart wordt, sinds ik me kan herinneren, altijd al gelinkt aan gezellige en leuke momenten. En daar draait het voor mij nu nog steeds allemaal om. Ook bij Zoets.

Nostalgie

Taart & gebak. Het roept spontaan een nostalgisch gevoel op.

Een verjaardag die uitgebreid gevierd wordt met allerlei lekkers en zoetigheden. Of oma en opa die iedere zondag een taartje bij de bakker halen en de familie uitnodigen om het samen te delen. Of een gigantisch grote taart voor een communie- of lentefeest. Of de taart op Kerst en nieuw. Taart & gebak wordt telkens gelinkt aan een leuk moment.

Image
Image

Groeien doorheen het bakken

Mijn manier van bakken en koken heb ik deels zelf ontwikkeld en gevormd via mijn interesses (biologische producten, eerlijkheid naar de natuur en de mensen, zoveel mogelijk zelf kweken en groeien in de moestuin). Als klein meisje was ik nooit weg te slaan uit de tuin, en ik deed ook niets liever dan mee te helpen in de keuken (ik dacht dat ik hielp, maar eigenlijk maakte ik er gewoon één groot boeltje van).

Tijdens mijn studies kluste ik bij in een bakkerij en daar vond ik een hernieuwde liefde voor bakken en patisserie. Ik voelde meer en meer dat ik mijn eigen stempel wilde drukken op taarten en gebak. En zo kwam ik tot een combinatie van mijn twee grote passies, de natuur en bezig zijn in de keuken.

Ik werk mijn taarten liefst zo veel mogelijk af met producten uit de moes- en kruidentuin, en probeer elke klassieker een moderne en natuurlijke twist te geven.

Zo werd Zoets geboren! Een grote dankjewel aan alle lieve klanten voor de steun, bestellingen en lieve berichtjes!